Klasifikimi Statistikor Ndërkombëtar i Sëmundjeve dhe Problemeve të Lidhura me Shëndetin Revizioni i 10-të (ICD-10) Version për 2016

Kapitulli I
Disa sëmundje infektive e parazitare
(A00-B99)

B65 Scistosomiaza [Bilhariaza]

Përf.:
ethet nga kërminjtë
B65.0 Scistosomiaza nga Schistosoma haematobium [Scistosomiaza urinare]
B65.1 Scistosomiaza nga Schistosoma mansoni [Scistosomiaza intestinale]
B65.2 Scistosomiaza nga Schistosoma japonicum
Përf.:
Scistosomiaza aziatike
B65.3 Dermatiti cerkarial
Përf.:
Kruarja e notarit
B65.8 Scistosomiaza të tjera
Përf.:
Infeksione nga Schistosoma:
 • intercalatum
 • mattheei
 • mekongi
B65.9 Scistosomiazë e paspecifikuar

B66 Infeksione të tjera nga trematodët

B66.0 Opistorkiaza
Përf.:
Infeksione nga:
 • trematodët në mëlçinë e maces
 • Opisthorchis (felineus)(viverrini)
B66.1 Klonorkiaza
Përf.:
Infeksione nga: trematodët në mëlçinë kineze
Clonorchis sinensis
trematodët në mëlçinë lindore
B66.2 Dikroceliaza
Përf.:
Infeksione nga:
Dicrocoelium dendriticum
B66.3 Fashioliaza
Përf.:
Infeksione nga Fasciola:
 • gigantica
 • hepatica
 • indica
trematodët në mëlçinë e deles
B66.4 Paragonimiaza
Përf.:
Infeksione nga Paragonimus
Trematodët në mushkëri
Distomiaza në mushkeri
B66.5 Fashiolopsiaza
Përf.:
Infeksione nga Fasciolopsis buski
distomiaza në zorrë
B66.8 Infeksione të tjera të specifikuara nga trematodët
Përf.:
Ekinostomiaza
Heterofiaza
Metagonimiaza
Nanofitiaza
Watsoniaza
B66.9 Infeksion nga trematodët, i paspecifikuar

B67 Ekinokokoza

Përf.:
hidatidozën
B67.0 Infeksion nga Echinococcus granulosus i mëlçisë
B67.1 Infeksion nga Echinococcus granulosus i mushkërisë
B67.2 Infeksion nga Echinococcus granulosus i kockës
B67.3 Infeksion tjetër nga Echinococcus granulosus, me shumë lokalizime
B67.4 Infeksion nga Echinococcus granulosus, i paspecifikuar
Përf.:
krimbi i qenit (infeksion nga)
B67.5 Infeksion nga Echinococcus multilocularis i mëlçisë
B67.6 Infeksion tjetër nga Echinococcus multilocularis, me shumë lokalizime
B67.7 Infeksion nga Echinococcus multilocularis, i paspecifikuar
B67.8 Ekinokokokozë e paspecifikuar e mëlçisë
B67.9 Ekinokokokozë tjetër dhe e paspecifikuar
Përf.:
Ekinokokoza NOS

B68 Teniaza

Përj.:
cisticerkozën (B69.-)
B68.0 Teniazë nga Taenia solium
Përf.:
krimbi i derrit (infeksion nga)
B68.1 Teniazë nga Taenia saginata
Përf.:
krimbi i kaut (infeksion nga)
Infeksion nga krimbi i rritur Taenia saginata
B68.9 Teniazë, e paspecifikuar

B69 Cisticerkoza

Përf.:
infeksionin cisticerkozë nga larvat e Taenia solium
B69.0 Cisticerkozë e sistemit nervor qendror
B69.1 Cisticerkozë e syrit
B69.8 Cisticerkozë me lokalizime të tjera
B69.9 Cisticerkozë e paspecifikuar

B70 Difilobotriaza dhe sparganoza

B70.0 Difilobotriaza
Përf.:
Infeksion nga Diphyllobothrium (adult)(latum)(pacificum)
krimbi i peshkut (infeksion nga)
Përj.:
Difilobotriazën nga larvat (B70.1)
B70.1 Sparganoza
Përf.:
Infeksion nga:
 • Sparganum (mansoni)(proliferum)
 • Spirometra (larva)
Difilobotriaza nga larvat
Spirometroza

B71 Infeksione të tjera nga cestodët

B71.0 Himenolepiaza
Përf.:
krimbi xhuxh (infeksion nga)
krimbi i miut (infeksion nga)
B71.1 Dipilidiaza
B71.8 Infeksione të tjera të specifikuara nga cestodët
Përf.:
Coenuroza
B71.9 Infeksion nga cestodët, i paspecifikuar
Përf.:
Infeksion nga krimbi NOS

B72 Drakunkuliaza

Përf.:
infeksionin nga krimbi i Guinesë
infeksionin nga Dracunculus medinensis

B73 Onkocerkiaza

Përf.:
infeksionin nga Onchocerca volvulus
onkocerkozën
verbimin e lumit

B74 Filariaza

Përj.:
onkoçerkiazën (B73)
eozinofilinë tropikale (pulmonare) NOS (J82)
B74.0 Filariazë nga Wuchereria bancrofti
Përf.:
Bankoftiane:
 • elefantiaza
 • filariaza
B74.1 Filariazë nga Brugia malayi
B74.2 Filariazë nga Brugia timori
B74.3 Loiaza
Përf.:
Enjtja Kalabar
Sëmundja e krimbit të syrit në Afrikë
Infeksioni Loa loa
B74.4 Mansoneliaza
Përf.:
Infeksione nga Mansonella:
 • ozzardi
 • perstans
 • streptocerca
B74.8 Filariaza të tjera
Përf.:
Dirofilariaza
B74.9 Filariazë e paspecifikuar

B75 Trikineloza

Përf.:
infeksione nga speciet e Trichinella
trikiniazën

B76 Sëmundje të shkaktuara nga nematodët

Përf.:
uncinariazën
B76.0 Ankilostomiaza
Përf.:
Infeksione nga speciet e Ancylostoma
B76.1 Nekatoriaza
Përf.:
Infeksione nga Necator americanus
B76.8 Sëmundje të tjera të shkaktuara nga nematodët
B76.9 Sëmundje nga nematodët, e paspecifikuar
Përf.:
Larvat kutane migrante NOS

B77 Askariaza

Përf.:
askaridiazën
infeksionin nga krimbi i rrumbullakët
B77.0 Askariazë me komplikacione të zorrëve
B77.8 Askariazë me komplikacione të tjera
B77.9 Askariazë e paspecifikuar

B78 Strongiloidiaza

Përj.:
trikostrongiliazën (B81.2)
B78.0 Strongiloidiazë e zorrëve
B78.1 Strongiloidiazë e lëkurës
B78.7 Strongiloidiazë e përhapur
B78.9 Strongiloidiazë e paspecifikuar

B79 Trikuriaza

Përf.:
trikocefaliazën
krimbi kamzhik (sëmundjen nga)(infeksionin nga)

B80 Enterobiaza

Përf.:
oksiuriazën
infeksion nga krimbi gjilpërë
infeksionin nga krimbi pe

B81 Helmintiaza të tjera të zorrëve (intestinale), të paklasifikuara diku tjetër

Përj.:
angiostrongiliazën nga:
 • Angiostrongylus costaricensis (B83.2)
 • Parastrongylus costaricensis (B83.2)
B81.0 Anisakiaza
Përf.:
Infeksion nga larvat e Anisakis
B81.1 Kapilariaza e zorrëve
Përf.:
Kapilariaza NOS
Infeksion nga Capillaria philippinensis
Përj.:
kapilariazën hepatike (B83.8)
B81.2 Trikostrongiliaza
B81.3 Angiostrongiliaza e zorrëve
Përf.:
Angiostrongiliaza nga:
 • Angiostrongylus costaricensis (B83.2)
 • Parastrongylus costaricensis (B83.2)
B81.4 Helmintiazat e përziera të zorrëve
Përf.:
Infeksione për shkak të helmintëve të zorrëve që mund të klasifikohen në më shumë se një kategori B65.0-B81.3 dhe B81.8
Helmintiazat e ndryshme NOS
B81.8 Helmintiaza të tjera të specifikuara të zorrëve
Përf.:
Infeksion nga:
 • speciet e Oesophagostomum [ezofagostomiazë]
 • Ternidens deminutus [ternidensiazë]
 • Ternidens diminutus [ternidensiazë]

B82 Parazitizëm i specifikuar i zorrëve

B82.0 Helmintiazë e zorrëve, e paspecifikuar
B82.9 Parazitizëm i zorrëve, i paspecifikuar

B83 Helmintiaza të tjera

Përj.:
kapiliariazën:
B83.0 Larva migruese e organeve të brendshme
Përf.:
Toksokariaza
B83.1 Gnatostomiaza
Përf.:
Enjtjet e lëvizshme
B83.2 Angiostrongiliaza nga Parastrongylus cantonensis
Përf.:
Angiostrongiliaza nga Angiostrongylus cantonensis
Meningoencefaliti eozinofilik† (G05.2*)
Përj.:
angiostrongiliazën intestinale (B81.3)
B83.3 Singamiaza
Përf.:
Singamoza
B83.4 Hirudiniaza e brendshme
Përj.:
hirudiniazën e jashtme (B88.3)
B83.8 Helmintiaza të tjera të specifikuara
Përf.:
Akantocefaliaza
Gongilonemiaza
Kapilariaza hepatike
Metastrongiliaza
Telaziaza
B83.9 Helmintiazë e paspecifikuar
Përf.:
Krimbat NOS
Përj.:
helmintiazën e zorrëve (intestinale) NOS (B82.0)
to top of page