Klasifikimi Statistikor Ndërkombëtar i Sëmundjeve dhe Problemeve të Lidhura me Shëndetin Revizioni i 10-të (ICD-10) Version për 2016

Kapitulli VII
Sëmundjet e syrit dhe anekseve të tij
(H00-H59)

H00 Hordeolum dhe kalazion

H00.0 Hordeolum dhe infeksione të tjera të thella të palpebrës
Përf.:
 • Absces
 • Furunkul
 • Infeksion
 • i qepallës
H00.1 Kalazion

H01 Inflamacion tjetër i palpebrës

H01.0 Blefarit
Përj.:
blefarokonjuktivitin (H10.5)
H01.1 Dermatozë jo-infektive e palpebrës
Përf.:
 • Dermatiti:
  • alergjik
  • i kontaktit
  • ekzematoz
 • Lupusi diskoid eritematoz
 • Kseroderma
 • i/e qepallës
H01.8 Inflamacione të tjera të specifikuara të palpebrës
H01.9 Inflamacion i palpebrës, i paspecifikuar

H02 Çrregullime të tjera të palpebrës

Përj.:
keqformimet e lindura të qepallës (Q10.0-Q10.3)
H02.0 Entropion dhe trikiazë e palpebrës
H02.1 Ektropion i palpebrës
H02.2 Lagoftalmus
H02.3 Blefarokalazis
H02.4 Ptozë e palpebrës
H02.5 Çrregullime të tjera që prekin funksionin e palpebrës
Përf.:
Ankiloblefaron (G24.5)
Blefarofimozë
Tërheqje e qepallës
Përj.:
blefarospazmën (G24.5)
tikun (psikogjenik) (F95.-)
tikun (psikogjenik)
H02.6 Ksantelazma e palpebrës
H02.7 Çrregullime të tjera degjenerative të palpebrës dhe të zonës periokulare
Përf.:
 • Kloazma
 • Madaroza
 • Vitiligo
 • e qepallës
H02.8 Çrregullime të tjera të specifikuara të palpebrës
Përf.:
Hipertrikoza e qepallës
Trup i huaj i mbetur në qepallë
H02.9 Çrregullim i palpebrës, i paspecifikuar

H03* Çrregullime të palpebrës në sëmundje të klasifikuara diku tjetër

H03.0* Infestim parazitar i palpebrës në sëmundje të klasifikuara diku tjetër
Përf.:
Dermatit i qepallës për shkak të specieve Demodex (B88.0†)
Sëmundje parazitare të qepallës:
H03.1* Interesim i palpebrës në sëmundje të tjera infektive të klasifikuara diku tjetër
Përf.:
Prekje të qepallës nga:
H03.8* Interesim i palpebrës ne sëmundje të tjera të klasifikuara diku tjetër
Përf.:
Prekje e qepallës në impetigo (L01.0†)

H04 Çrregullime të sistemit lakrimal

Përj.:
keqformimet e lindura të sistemit të lotimit (Q10.4-Q10.6)
H04.0 Dakrioadenit
Përf.:
Zmadhim kronik i gjendrës së lotit
H04.1 Çrregullime të tjera të gjendrës lakrimale
Përf.:
Dakriops
Sindroma e syrit të thatë
Të lotit:
 • cist
 • atrofi e gjendrës
H04.2 Epifora
H04.3 Inflamacion akut dhe i paspecifikuar i kanaleve të lotëve
Përf.:
 • Dakriocistit (flegmatik)
 • Dakriopricistit
 • Kanakulit lakrimal
 • akut, subakut ose i papërcaktuar
Përj.:
dakriocistitin neonatal (P39.1)
H04.4 Inflamacion kronik i kanaleve të lotëve
Përf.:
 • Dakriocistit
 • Të lotit (=Lakrimal/e):
  • kanalikulit
  • mukocelë
 • kronik/e
H04.5 Stenozë dhe insufiçiencë e kanaleve të lotëve
Përf.:
Dakriolit
Eversion i punktumit lakrimal
Stenozë e (lakrimal/e):
 • kalikulit
 • duktusit
 • qeses (=sakusit)
H04.6 Ndryshime të tjera në kanalin e lotëve
Përf.:
Fistula lakrimale
H04.8 Çrregullime të tjera të sistemit lakrimal
H04.9 Çrregullim i sistemit lakrimal, i paspecifikuar

H05 Çrregullime të orbitës

Përj.:
keqformimin e lindur të orbitës (Q10.7)
H05.0 Inflamacion akut i orbitës
Përf.:
 • Abscesi
 • Celuliti
 • Osteomieliti
 • Periostiti
 • i orbitës
Tenoniti
H05.1 Çrregullime inflamatore kronike të orbitës
Përf.:
Granuloma e orbitës
H05.2 Gjendje ekzoftalmie
Përf.:
Çvendojse e globit (lateral) NOS
 • Hemorragji
 • Edemë
 • e orbitës
H05.3 Deformim i orbitës
Përf.:
 • Atrofi
 • Ekzostozë
 • e orbitës
H05.4 Enoftalmi
H05.5 Trup i huaj (i vjetër) pas një plage depërtuese në orbitë
Përf.:
Trup i huaj retrobulbar
H05.8 Çrregullime të tjera të orbitës
Përf.:
Cist i orbitës
H05.9 Çrregullim i orbitës, i paspecifikuar

H06* Çrregullime të orbitës dhe të sistemit lakrimal në sëmundje të klasifikuara diku tjetër

H06.0* Çrregullime të sistemit lakrimal në sëmundje të klasifikuara diku tjetër
H06.1* Infestim parazitar i orbitës në sëmundje të klasifikuara diku tjetër
Përf.:
Infeksion i orbitës nga ekinokoku (B67.-†)
Miaza e orbitës (B87.2†)
H06.2* Ekzoftalmi distiroidike (E05.-†)
H06.3* Çrregullime të orbitës në sëmundje të klasifikuara diku tjetër
to top of page