Klasifikimi Statistikor Ndërkombëtar i Sëmundjeve dhe Problemeve të Lidhura me Shëndetin Revizioni i 10-të (ICD-10) Version për 2016

Kapitulli VII
Sëmundjet e syrit dhe anekseve të tij
(H00-H59)

H55 Nistagmusi dhe çrregullime të tjera të lëvizjeve të syrit

Përf.:
nistagmusin:
  • NOS
  • kongjenital
  • e deprivimit
  • disociuar
  • latent

H57 Çrregullime të tjera të syrit dhe anekseve

H57.0 Anomalitë e funksionit të pupilës
H57.1 Dhembja e syrit
H57.8 Çrregullime të tjera të specifikuara të syrit dhe anekseve
H57.9 Çrregullimet e syrit dhe anekseve, të paspecifikuara

H58* Çrregullime të tjera të syrit dhe anekseve në sëmundje të klasifikuara tjetërkund

H58.0* Anomalitë e funksionit pupilar në sëmundje të klasifikuara tjetërkund
Përf.:
Pupila ose fenomeni Argyll Robertson, sifilitike (A52.1†)
H58.1* Turbullimet e shikimit në sëmundjet e klasifikuara tjetërkund
H58.8* Çrregullimet e tjera specifike të syrit dhe anekseve në sëmundje të klasifikuara tjetërkund
Përf.:
Okulopatia sifilitike NEC:

H59 Çrregullimet postproçedurale të syrit dhe anekseve të paklasifikuara tjetërkund

Përj.:
komplikimin mekanik të:
  • lentes intraokulare (T85.2)
  • pajisjeve ose protezae të tjera okulare, implanteve dhe transplanteve (T85.3)
pseudofakinë (Z96.1)
H59.0 Keratopatia (buloze afakike) pas kirurgjisë së kataraktit
Përf.:
Sindroma vitreoze (në prekje)
Sindroma vitreale korneale
H59.8 Çrregullime të tjera postproçedurale të syrit dhe anekseve
Përf.:
Endoftalmiti i shoqëruar me bleb
Cikatrice korioretinale pas kirurgjisë për kirurgjimin e shkëputjes
Inflamacion (infeksion) ose bleb (=fshikëz, vesikë), pas procedurës
Blebit post-procedural
H59.9 Çrregullimi postproçedural i syrit dhe anekseve, i paspecifikuar
to top of page